ГоловнаПолітика

Порошенко домовився про залучення США до переговорів з Росією

Україна намагається відродити "женевський формат"

Порошенко домовився про залучення США до переговорів з Росією
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко заявив, що він досяг домовленості про необхідність провести перемовини в "женевському форматі" - за участю США, Євросоюзу, України та Росії.

Про це йдеться в повідомленні президента. Порошенко заявив про це під час відбуття із Саудівської Аравії, де він був на похоронах короля Абдалли бен Абдель Азіз Аль Сауда. У рамках цього візиту президент провів зустрічі із віце-президентом США Джо Байденом, президентом Європейської ради Дональдом Туском і головою дипломатії ЄС Федерікою Могеріні.

"Ми наголошуємо, що українські спецслужби і силові структури мають неспростовні докази, хто організував і виконував цю терористичну атаку. Вони є доказовою базою для притягнення до відповідальності організаторів та виконавців. Ми будемо наполягати на визнанні у світі так званих «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, що "женевський формат" не використовувався в переговорах із Росією із весни минулого року. Переговори за участю представників Росії, США, Євросоюзу та України, присвячені українській внутрішньополітичній кризі, пройшли в Женеві 17 квітня. У підсумку ухвалили документ, в якому йшлося про заходи розв'язання кризи - тоді ще не воєнної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram