ГоловнаПолітика

Дату введення безвізового режиму України з ЄС можуть визначити в травні, - МЗС Польщі

Українці з біометричними паспортами зможуть їздити без віз до 26 держав ЄС

Дату введення безвізового режиму України з ЄС можуть визначити в травні, - МЗС Польщі
Фото: Макс Левин

Дату введення безвізового режиму України з державами Шенгенської зони, в яку входить більшість держав Європейського Союзу, можуть визначити на найближчому саміті "Східного партнерства" в травні цього року.

Про це повідомили в прес-службі польського МЗС, інформуючи про зустріч заступника міністра закордонних справ Конрада Павлика з послами країн "Східного партнерства" в Польщі, пише УНІАН.

"Заступник міністра (Конрад) Павлик підкреслив, що розраховує на встановлення дати скасування віз для громадян України та Грузії під час саміту "Східного партнерства". Однак він зазначив, що це не буде можливим без важкої праці з боку східних партнерів", - повідомила прес-служба.

Згідно з повідомленням, посли, крім підготовки до саміту, обговорили з польським віце-міністром питання двосторонньої співпраці.

Раніше цього місяця Президент України Петро Порошенко висловив надію на ухвалення Європейським Союзом рішення про введення безвізового режиму з Україною на саміті "Східного партнерства" в Ризі у травні 2015 року.

Згідно з попередніми домовленостями, без віз зможуть їздити до 26 держав ЄС і ще 4 країн Шенгенської зони, що не входять до ЄС, українці, які матимуть біометричні паспорти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram