ГоловнаПолітика

Порошенко не втручається в роботу парламенту, - Гройсман

Спікер каже, що Президент не примушує, а переконує

Порошенко не втручається в роботу парламенту, - Гройсман
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко не втручається в роботу Верховної Ради. Про це в інтерв’ю LB.ua заявив спікер парламенту Володимир Гройсман.

"Час від часу Президент зустрічається з нардепами, з фракціями, з лідерами політичних партій, з головою парламенту, з головою уряду для обговорення тих чи інших робочих питань - і це абсолютно нормально. Адже має бути діалог, так?", - каже Гройсман.

Відповідаючи на зауваження Соні Кошкіної про те, що візит Порошенка на засідання фракції БПП перед прийняттям бюджету "нагадав Віктора Януковича, який приїхав на засідання фракції ПР торік 29 січня", Гройсман відповів, що "вже ніяк не нагадує": "Я сам був присутній на цьому засіданні і можу сказати, що там був абсолютно нормальний діалог. Не примус, а переконання. Ще раз: діалог - це завжди позитивно. До думки народних депутатів прислухаються, її поважають".

Гройсман запевнив, що парламент сьогодні є самостійним центром прийняття рішень: "Парламентом керує коаліція, в яку входять п'ять політичних сил, що сформували більшість. Наявність більшості дозволяє нам приймати рішення".

"Що стосується вертикалі президентської та урядової. У кожної - своя сфера відповідальності, свої повноваження. Важливо, щоб між ними не виникало конфлікту. Можу сказати, нині ми з президентом, з прем'єр-міністром, секретарем РНБО, знаходимо повне взаєморозуміння в рішеннях , які необхідні сьогодні в країні", - заявив спікер.

Детальніше читайте в інтерв’ю "Президент парламентом не керує".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram