ГоловнаПолітика

У Давосі відкривається Всесвітній економічний форум

Президент України проведе на форумі низку двосторонніх зустрічей

У Давосі відкривається Всесвітній економічний форум
Фото: ‏@APUkraine

Сьогодні в Давосі (Швейцарія) відкривається Всесвітній економічний форум. Очікують, що в ньому візьмуть участь близько 2,5 тисячі бізнесменів, політиків, представників НУО та експертів, включаючи 50 голів держав і урядів. Форум відвідає і Президент України Петро Порошенко. Глава держави проведе низку двосторонніх зустрічей, присвячених фінансовим та оборонним питанням, повідомляє його прес-служба.

Серед першочергових питань, які порушить Порошенко - подолання економічної кризи, залучення інвестицій і зовнішньополітична ситуація.

Заплановано зустріч із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, прем'єр-міністром Китаю Лі Кецяном, директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард. Також заплановано зустріч з генсеком Організації економічного співробітництва і розвитку Анхелем Гурріа.

Сьогодні Президент виступить на сесії "Майбутнє України", а також візьме участь у прямих ефірах на каналах Bloomberg Europe TV (о 13:35) і CNN (о 17:15).

Всесвітній економічний форум (ВЕФ, World Economic Forum) - міжнародна неурядова організація. ВЕФ виник 1971 року, коли в Женеві пройшов симпозіум, який зібрав понад 400 керівників провідних європейських компаній. З 1971 року по 1986 рік організація називалася "Європейський форум менеджменту" (European Management Forum).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram