ГоловнаПолітика

Німеччина підтвердила завтрашню зустріч у "нормандському" форматі

Сторони спробують домовитися про припинення вогню на Донбасі

Німеччина підтвердила завтрашню зустріч у "нормандському" форматі
Фото: EPA/UPG

Нова зустріч голів МЗС у "нормандському форматі" за участю України, Франції, Німеччини та Росії відбудеться в Берліні завтра, 21 січня. Про це повідомила прес-служба зовнішньополітичного відомства Німеччини.

Організатором переговорів виступить міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, а їх ініціаторами стали представники Москви і Києва.

Коментуючи майбутню зустріч, Штайнмаєр зауважив відновлення боїв на сході України. За його словами, на переговорах йтиметься про те, як "запобігти подальшому загостренню збройного конфлікту і новій ескалації політичного протистояння між Києвом і Москвою".

Нагадаємо, 12 січня голови МЗС ФРН, Франції, України і РФ після завершення переговорів у Берліні повідомили, що умовою проведення саміту лідерів країн "нормандської четвірки" в Астані є проведення зустрічі контактної групи щодо Донбасу для реалізації Мінських угод. Від результату зустрічі залежатиме доля саміту.

20 січня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи нинішнє загострення ситуації на Донбасі, заявив, що зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" не видається вірогідною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram