ГоловнаПолітика

Порошенко розповів, з ким готовий говорити на Донбасі

Президент готовий до діалогу з обраними на місцевих виборах представниками регіону

Порошенко розповів, з ким готовий говорити на Донбасі
Фото: Макс Требухов

Президент України Петро Порошенко готовий вести діалог з кожною людиною, яку оберуть жителі Донбасу під час чесних і демократичних виборів відповідно до українського законодавства.

Про це він заявив під час свого виступу в Університеті Цюриха, передає Укрінформ.

"Єдиний спосіб у демократичному суспільстві підтримати мир - це вибори. Такі вільні і чесні вибори потрібно провести на Донбасі. Я готовий проводити діалог з будь-ким, хто буде обраний людьми Донбасу, а не тими, хто приходить з автоматами. Чи може хтось бути проти такого плану? Думаю, що ні", - сказав Порошенко.

Утім, за словами Президента, терористи продовжують порушувати режим тиші і досі не зробили жодного кроку для встановлення миру.

"Донбас - це українська територія? Так. Тоді за яким законодавством ми маємо проводити вибори? Можливо, за осетинським чи придністровським? Для цивілізованої людини немає іншої відповіді - за українським законодавством. Ось чому мій мирний план визнано у всьому світі", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, дату місцевих виборів наразі не названо. Раніше міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що місцеві вибори в Україні мають відбутися якомога швидше, а саме - у травні 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram