ГоловнаПолітика

Європейський суд у четвер оприлюднить рішення за позовом Тимошенко

Тимошенко звернулася до ЄСПЛ з двома скаргами, звинувативши владу в її політичному переслідуванні

Європейський суд у четвер оприлюднить рішення за позовом Тимошенко
Фото: batkivshchyna.com.ua

Європейський суд з прав людини 22 січня оприлюднить рішення за позовом "Юлія Тимошенко проти України", який було подано в 2012 році.

Про це повідомили в прес-службі Ради Європи, передає "Європейська правда" .

"Рішення у справі №65656/12 (справа Тимошенко №2) буде оприлюднено в письмовому вигляді", - зазначили в прес-службі ЄСПЛ.

Згідно з практикою суду, дату оприлюднення рішення називають лише після того, як текст рішення погоджено судом, а також завершено його документальне оформлення.

Як відомо, підсудна Тимошенко в 2011 році звернулася до ЄСПЛ з двома скаргами, звинувативши владу в її політичному переслідуванні. Рішення у першій справі було винесено в 2013 році. Суд встановив, що арешт Тимошенко був незаконним, проте за деякими пунктами відхилив скаргу української опозиціонерки.

У другій скарзі Тимошенко оскаржує рішення суду по суті. Вона стверджує, що українська влада порушила низку статей конвенції із захисту прав людини. Зокрема, Тимошенко вважає, що режим Януковича порушив її право на чесний суд, застосував щодо неї незаконне покарання, порушив статті конвенції про заборону тортур, про повагу до приватного життя, про свободу слова, а також двічі покарав її за одним звинуваченням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram