ГоловнаПолітика

Затримано головного тиловика Нацгвардії за великий хабар (оновлено)

Петро Порошенко назвав ім'я затриманого силовика

Затримано головного тиловика Нацгвардії за великий хабар (оновлено)
Фото: sbu.gov.ua

Генеральна прокуратура затримала за хабар начальника управління тилу Національної гвардії України.

Як повідомив у своєму "Фейсбуці" старший помічник генпрокурора Валерій Карпунцов, слідчий відділ Центрального регіону Головної військової прокуратури спільно з Головним управлінням боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ задокументував факт одержання неправомірної вигоди (хабара) в розмірі 230 тис. грн начальником управління тилу Національної гвардії України і його співучасників (посередника і керівника фірми).

Суму отримано за сприяння в перемозі однієї з фірм у конкурсних торгах на постачання продуктів харчування (м'ясних консервів) для потреб Нацгвардії.

19 січня начальникові управління тилу Нацгвардії і його співучасникам було повідомлено на підставі ч. 1 ст. 217 КПК України про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368 і ч. 3 ст. 369 КК України. Підозрюваних затримано.

Як згодом повідомив у своєму "Фейсбуці" Президент Петро Порошенко, затриманий начальник тилу Національної гвардії - Святослав Манжура.

Пізніше СБУ оприлюднила фотографії із затримання і повідомила, що чиновник отримував "відкати" за лобіювання інтересів постачальників продуктів харчування. "При проведенні тендерів із закупівлі товарів для військовослужбовців зловмисник вимагав від потенційних переможців 10% від суми кожної угоди. 19 січня посадовця було затримано "на гарячому" при отриманні 230 тисяч гривень хабара за проведений тендер із закупівлі м'ясних консервів - тушонки для бійців Нацгвардії, які знаходяться в зоні проведення антитерористичної операції", - сказано в повідомленні.

Разом з хабарником співробітники СБУ затримали "переможців тендеру", які привезли гроші, а також посередника цієї протиправної оборудки.

Фото: sbu.gov.ua

Нагадаємо, раніше колишнього голову департаменту закупівель Міноборони заарештували за угоду на півмільярда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram