ГоловнаПолітика

У Кремлі заявили, що Порошенко відмовився від "мирного плану" Путіна

У листі обом сторонам конфлікту пропонувався конкретний план відведення важкої артилерії, повідомив Пєсков

Президент РФ Володимир Путін в минулий четвер направив письмове послання президенту України Петру Порошенкові, в якому містився план-пропозиція сторонам про відведення важкої артилерії, Київ відмовився від нього, не запропонувавши нічого натомість.

Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише РИА Новости.

"За останні дні Росія послідовно докладала зусиль як посередник з врегулювання конфлікту. Зокрема, в ніч з четверга проти п'ятниці президентом Росії Володимиром Путіним було направлено письмове послання президенту України Петру Порошенкові, в якому обом сторонам конфлікту пропонувався конкретний план відведення важкої артилерії. Лист було отримано президентом України вранці в п'ятницю", - повідомив прес-секретар Путіна.

"На жаль, українська сторона відмовилася від запропонованого плану і не виступила з якими-небудь зустрічними пропозиціями, і, більше того, знову почала бойові дії", - додав він.

За словами прес-секретаря президента РФ, "у результаті ми всі бачимо в ці години безперервні обстріли Донецька і абсолютну деградацію ситуації на південному сході" України.

Коментуючи те, що відбувається в Донбасі, і розвиток подій, Пєсков зазначив, що "в Москві вкрай стурбовані розвитком ситуації".

Нагадаємо, українська сторона неодноразово повідомляла про те, що бойовики з Донецька обстрілюють прилеглі до Донецького аеропорту населені пункти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram