ГоловнаПолітика

Переговори в "нормандському форматі" можуть скасувати, - Клімкін

Зустріч 21 січня можлива, якщо будуть реальні перспективи до чогось домовитися

Переговори в "нормандському форматі" можуть скасувати, - Клімкін
Фото: скриншот с ютуба

Переговори в "нормандському форматі" на рівні глав МЗС, які заплановані на 21 січня, можуть бути скасовані.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю Kyiv Post, опублікованому на сайті видання ввечері 18 січня.

Він висловив переконання, що нинішні дії РФ на Донбасі, зокрема, посилення протистояння в районі донецького аеропорту, мають на меті змусити Захід погодитися на зміну змісту вересневих "мінських домовленостей".

"Безумовно, це (ескалація конфлікту) робиться, щоб зруйнувати Мінські угоди", - зазначив він.

Клімкін нагадав, що за підсумком зустрічі глав МЗС України, Росії, Німеччини та Францій, що пройшла в Берліні 12 січня, не було результатів.

Як відомо, тоді міністри домовилися зустрітися ще раз, 21 січня.

Однак, за словами Клімкіна, сенс проводити нові переговори 21 січня буде тільки у випадку, якщо будуть реальні перспективи досягти якихось домовленостей. "Для чого зустрічатися, якщо ми не будемо мати результату?" - зазначив міністр.

Він також зазначив, що перспективи "нормандської зустрічі" на вищому рівні в Астані в кінці поточного місяця, про яку говорилося раніше, точно так само не визначені.

За його словами, переговори Порошенка, Путіна, Меркель і Оланда відбудуться лише у випадку, коли сторони будуть готові до конкретних домовленостей.

"Ключове значення має результат, а не терміни (проведення зустрічі)", - пояснив міністр.

Раніше стало відомо, що зустріч в "нормандському форматі" на рівні президентів Франції, України, Росії та канцлера Німеччини щодо вирішення української кризи, яка раніше планувалася на 15 січня в Астані, перенесена "на кілька тижнів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram