ГоловнаПолітика

Янукович був упевнений, що Майдан розійдеться, - Добкін

Екс-президент "пішов на серйозні поступки" опозиції

Янукович був упевнений, що Майдан розійдеться, - Добкін
Фото: Макс Левин

Екс-президент Віктор Янукович був упевнений, що після підписання Мирної угоди з лідерами опозиції багатотисячний Євромайдан розійдеться.

Про це розповів екс-губернатор Харківської області Михайло Добкін в інтерв'ю Соні Кошкіній.

Розмова Януковича і Добкіна відбувся по приїзді екс-президента до Харкова, звідки потім він утік до Росії.

"Він (Янукович, - Ред.) увесь час повторював: "Ситуацію необхідно врегулювати мирним шляхом, нікого не можна вбивати, ні в якому разі не можна стріляти. Ми знайдемо спосіб вирішення. ...У мене є гарантії президентів США, Росії", - розповів Добкін.

"Він був упевнений в цьому (в тому, що Майдан розійдеться, - Ред.). Ба більше, я ж кажу, що він адекватно ситуацію не сприймав - він і до цієї угоди вважав, що варто йому пальцями клацнути - Майдан розійдеться сам собою. Попри це, Янукович, підписавши договір з опозицією, йде на серйозні поступки. Він - вдумайтеся - погоджується на дострокові президентські вибори. Це ж не просто так, правда? Очевидно, він мав якісь домовленості, гарантії, він на щось розраховували, і ось ця дія - підписання "мирової" - була лише однією сходинкою реалізації плану", - зазначив екс-губернатор.

Водночас Добкін вважає, що Януковича хтось переконав - під гарантії - піти на мирову з опозицією і протестувальниками, оскільки підписання угоди сприйнялося сходом країни як слабкість президента.

"Він же весь час повторював: тільки без застосування сили, без убивств, ми все владнаємо, все владнається. У ніч з п'ятниці на суботу (з 21 проти 22 лютого, - Ред.) він був упевнений, що Майдану просто ще не дали команду розійтися. І ось до цього моменту йому зі столиці краще виїхати. Так він з'явився в Харкові. Він не був готовий до від'їзду", - резюмував Добкін.

Докладно читайте в матеріалі "Якби він знав, що не повернеться, він підірвав би Межигір'я. Таке воно йому було дороге".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram