ГоловнаПолітика

В ОБСЄ визнали обстріл аеропорту з житлових районів Донецька

Атаки не можуть не викликати вогню у відповідь, додали в місії

В ОБСЄ визнали обстріл аеропорту з житлових районів Донецька
Александр Хуг

В ОБСЄ визнали, що обстріл Донецького аеропорту бойовики ведуть з житлових районів і околиць Донецька.

Про це під час брифінгу заявив заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, передає РБК-Україна.

"Ми мусимо констатувати той факт, що атаки на аеропорт відбуваються або безпосередньо біля аеропорту - з території житлового району, або з околиці міста", - сказав Хуг.

Будь-яка з таких атак, за його словами, не може не викликати вогню у відповідь, і в результаті страждає місцеве населення та місцева інфраструктура.

За словами Хуга, протягом дня місія ОБСЄ намагалася дістатися до аеропорту Донецька.

"Тільки з другої спроби нам вдалося опинитися безпосередньо біля аеропорту. Там ми спостерігали за роботою Центру зі спільного контролю і координації, а також за діями так званої ДНР", - заявив Хуг.

За його словами, спостерігачі моніторингової місії визнали ситуацію на місці занадто непередбачуваною для того, щоб вирушити ближче до аеропорту, тому було прийнято рішення повернуться назад, на своє постійне місце дислокації.

"Безпосередньо біля аеропорту ми змогли на власні очі побачити весь збиток, завданий місцевій інфраструктурі і цивільним будівлям. І нам як місії відомо, що бої тривають. Ці бої ведуться із залученням важкої військової техніки обома сторонами", - повідомив Хуг.

Він також зазначив, що СММ буде продовжувати вести спостереження і долучати всі сторони для того, щоб притягнути винних до відповідальності.

Нагадаємо, в Донецькому аеропорту зараз триває бій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram