ГоловнаПолітика

"Інтер" відсторонив від роботи журналістів, які збунтувалися через Кобзона

Журналісти, які роблять новини каналу, засудили новорічний ефір

"Інтер" відсторонив від роботи журналістів, які збунтувалися через Кобзона
Фото: censor.net.ua

Керівник медіагрупи "Інтер" Ганна Безлюдна відсторонила від роботи керівництво "Національних інформаційних систем" (компанія, що займається випуском новин каналу), відправивши його в примусову відпустку. Співробітники НІС раніше публічно засудили появу у новорічному ефірі "Інтера" Йосипа Кобзона, Олега Газманова і Валерії.

Про відсторонення журналістів НІС повідомили голова Нацради Юрій Артеменко та його перший заступник Ольга Герасим'юк на засіданні ради у четвер, інформує "Телекритика".

"Нам відомо, що пані Безлюдна відсторонила від роботи деяких співробітників новин (відправила у відпустку) за те, що вони висловили свою позицію щодо новорічного ефіру на каналі "Інтер", - повідомила Герасим'юк.

За словами Юрія Артеменка, вимушено у відпустку пішли керівник НІС Назім Бедиров і головний редактор Лаврентій Малазонія.

Нагадаємо, що телеканал "Інтер" у новорічному ефірі показав співаків, які неодноразово виступали з антиукраїнськими заявами, а деякі з них є персонами нон-грата в Україні. Програма новин на "Інтері" "Подробиці" відмежувалася від такої політики каналу, засудивши її.

Нацрада з телебачення в четвер оголосила попередження телеканалу "Інтер" за його новорічний ефір і призначила перевірку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram