ГоловнаПолітика

Радбез ООН ухвалив заяву по загибель людей біля Волновахи

Делегація Росії чинила опір ухваленню документа

Радбез ООН ухвалив заяву по загибель людей біля Волновахи

Рада Безпеки ООН засудила обстріл терористами автобуса під Волновахою, в результаті чого загинули мирні жителі.

Відповідну заяву Радбез ухвалив у вівторок, повідомляє Укрінформ.

"Члени Ради Безпеки найрішучіше засудили вбивство одинадцяти і поранення сімнадцяти цивільних осіб, у тому числі жінок і дітей, у результаті обстрілу 13 січня 2015 року пасажирського автобуса у Волновасі Донецької області", - наголошено в документі.

Відтак члени Радбезу висловили глибокі співчуття сім'ям загиблих і наголосили на потребі "проведення об'єктивного розслідування та притягнення до відповідальності винуватих у цьому діянні". У заяві також підкреслено потребу суворого дотримання Мінських домовленостей від 5 і 19 вересня минулого року.

Як повідомляє Укрінформ, на тому, щоб Рада Безпеки ООН ухвалила заяву, що засуджує обстріл мирних жителів, наполягала українська делегація за сприяння партнерів у РБ. За даними агентства, делегація РФ була проти прийняття заяви.

У кулуарах Ради зараз обговорюють питання можливого скликання позачергового засідання з української проблематики, зважаючи на розвиток ситуації, сказало джерело.

Нагадаємо, у вівторок, 13 січня, о 14:25 терористи обстріляли міліцейський блокпост під Волновахою. Один зі снарядів розірвався біля пасажирського автобуса, що перевозив місцевих жителів. У результаті на місці загинули десять цивільних. Згодом від отриманих ран померли ще дві людини. Понад півтора десятка поранених залишаються в лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram