ГоловнаПолітика

Інтерпол відмовився розшукувати Януковича у справі про зловживання владою і вбивства

Екс-президента розшукують за розкрадання державних коштів

Інтерпол відмовився розшукувати Януковича у справі про зловживання владою і вбивства

Інтерпол відхилив запит українських правоохоронних органів, поданий ще в березні 2014 року, із закликом оголосити в міжнародний розшук ("червона картка") четвертого президента України Віктора Януковича за підозрою у зловживанні владою і причетності до масових вбивств під час акції "Євромайдан" (кінець 2013-початок 2014 року). Про це повідомляє прес-служба Інтерполу.

"Червоні повідомлення (видані 12 січня 2015 року) не пов'язані з попереднім запитом, зробленим владою України в березні 2014 року з проханням видачі "червоного повідомлення" для розшуку Віктора Януковича за звинуваченням у зловживанні владою і вбивстві. Це прохання (від березня 2014 року) оцінено Інтерполом як таке, що не відповідає нормам і правилам організації та отримало відмову", - сказано в повідомленні.

Зокрема, Інтерпол визнав це прохання політичним.

Нагадаємо, напередодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Інтерпол задовольнив новий запит України і оголосив Януковича, а також екс-прем'єра Миколи Азарова, екс-главу Мінфіну України Юрія Колобова та екс-главу "Укртелекому" Георгія Дзекона в міжнародний розшук за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram