ГоловнаПолітика

Верховна Рада підтримала звернення до ПАРЄ з приводу Савченко

Українка голодує в московському СІЗО вже 32-й день

Депутати Верховної Ради проголосували за два звернення, які повинні прискорити звільнення Надії Савченко з російського полону.

"Верховна Рада розраховує на міжнародну солідарність та підтримку і звертається до Парламентської асамблеї Ради Європи із закликом негайно вжити всіх необхідних заходів для якнайшвидшого звільнення Надії Савченко", - сказано у зверненні.

Народні депутати підтримали звернення до канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і президента Росії Володимира Путіна про звільнення утримуваної під вартою народної депутатки Надії Савченко. За відповідну постанову проголосували 304 народні депутати.

Звернення до Парламентської асамблеї Ради Європи підтримали 306 народних депутатів.

Обидві постанови не підтримали представники фракції Опозиційного блоку і групи "Воля народу". Депутати цих об'єднань не голосували за постанови взагалі або відсутні на засіданні.

Нагадаємо, з 13 грудня 2014 року Надія Савченко, перебуваючи в московському СІЗО, оголосила голодування на знак протесту проти незаконного утримання під вартою і ненадання їй медичної допомоги.

На засіданні 25 грудня Верховна Рада обрала Савченко членом постійної делегації Україна в ПАРЄ, що має допомогти у звільненні Савченко від кримінального переслідування в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram