ГоловнаПолітика

Зустріч в Астані перенесли на кілька тижнів

Міністри вирішили, що не досягнуто достатньо прогресу для проведення зустрічі 15 січня

Зустріч в Астані перенесли на кілька тижнів
Фото: EPA/UPG

Зустріч у "нормандському форматі” на рівні президентів Франції, України, Росії та канцлера Німеччини щодо вирішення української кризи, яка раніше планувалася на 15 січня в Астані, перенесено "на кілька тижнів".

Про це заявив голова комітету Європейського парламенту з питань закордонних справ Ельмар Брок у Страсбурзі під час засідання комітету, повідомляє УНІАН.

"Зустрічі, яка планувалася цього тижня, не буде. Незважаючи на всю підготовчу роботу, між політичними директорами і міністрами (закордонних справ) немає домовленості щодо того, що прогресу досягнуто достатньо, щоб ця зустріч відбулася. Вона мала відбутися в нормандському форматі. Але її буде перенесено на кілька тижнів", - сказав він.

У зв'язку з цим Брок заявив, що "більше не є оптимістом, тому що не було досягнуто домовленостей щодо достатньої кількості пунктів, які, справді могли б мати значення для результату".

Крім того, Брок вважає, що головним пунктом, який мусить бути виконаний, є посилення українського кордону. "Ми бачимо, що на сході України перебуває 7 тис. 500 російських солдатів. Ми бачимо, що головний пункт угоди - це закріпити кордон, тому що це (ситуація) стає замороженим конфліктом. Чи це вже може бути таким", - додав він.

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що 15 січня відвідає Астану, де відбудеться зустріч у "нормандському форматі" з лідерами Німеччини, Франції та РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram