ГоловнаПолітика

Савченко не припинить голодування як мінімум до "нормандських переговорів", - Фейгін

Українська льотчиця втратила 12 кг

Савченко не припинить голодування як мінімум до "нормандських переговорів", - Фейгін
Фото: Скрин-шот с Hromadske.tv

Українська льотчиця Надія Савченко не припинить голодування. Про це у Twitter написав її адвокат Марк Фейгін.

"Надія Вікторівна далі голодуватиме, чекаючи вирішення своєї долі спочатку в Астані, на зустрічі глав держав і 26 січня у ПАРЄ", - написав він.

Фейгін також розмістив звернення Савченко, в якому вона заявила: "Своїм протестом-голодом я хочу домогтися здорового глузду від російської влади і совісті від непричетність і невинності у злочинах, які на мене вішають".

Савченко також запевнила, що вона витримає фізичне виснаження. "Головне перемогти духом", - додала вона і подякувала українцям за підтримку.

У свою чергу, інший адвокат Саченко Микола Полозов повідомив, що льотчиця схудла вже на 12 кілограмів.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала звернення до Парламентської асамблеї Ради Європи з приводу позаквотного обрання Надії Савченко членом постійної української делегації.

Савченко обрали народним депутатом України на позачергових парламентських виборах 26 жовтня за списком партії "Батьківщина". Статус делегата ПАРЄ має допомогти у звільненні Савченко від кримінального переслідування в Росії.

Савченко з вересня перебуває в СІЗО у Москві, з 13 грудня українка оголосила голодування і вимагає негайного звільнення з-під варти.

15 січня планується зустріч у нормандському форматі лідерів України, Німеччини, Франції та РФ в Астані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram