ГоловнаПолітика

Заступникові міністра оборони Ліщинському загрожує звільнення

Полторак оголосив про реорганізацію апарату Міноборони та Генштабу

Заступникові міністра оборони Ліщинському загрожує звільнення
Фото: mil.gov.ua

Заступнику міністра оборони Олександрові Ліщинському загрожує звільнення. Про це сьогодні на брифінгу заявив міністр Степан Полторак.

"Щодо керівництва Міністерства оборони, у мене немає питань тільки до одного заступника. Це Руснак Іван Степанович. До всіх інших заступникам - їх, до речі, не так багато залишилося - у мене питання є. Один із заступників міністра, який відповідав у тому числі за забезпечення, вчора отримав від мене скерування на лікарсько-військову комісію на предмет проходження служби та звільнення", - заявив він, уточнивши що має на увазі генерал-лейтенанта Олександра Ліщинського.

"Кого ми плануємо брати? Точно ми плануємо брати генерал-лейтенанта [Леоніда] Голопатюка, який зараз обіймає посаду заступника начальника генерального штабу. Це дуже грамотний, дуже підготовлений генерал", - сказав Полторак. Голопатюк повинен стати заступником міністра з євроінтеграції.

Він також заявив, що в рамках реорганізації в центральному апараті Міноборони із 770 осіб залишаться 645, в Генштабі із 700 залишиться 626. "Ми скорочуємо в Міноборони шість департаментів і управлінь, реформуємо 11, скорочуємо чисельність апарату Міноборони на 125 осіб. У Генеральному штабі було 700 осіб, ми скорочуємо 4 департаменти і реорганізуємо 4, скорочуємо чисельність особового складу центрального апарату на 74 особи", - наголосив він.

Нагадаємо, що Ліщинського призначили на посаду в травні. Раніше він був головою департаменту внутрішнього аудиту Державної прикордонної служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram