ГоловнаПолітика

Бірюков роз'яснив ситуацію з канадською допомогою для України

Форма для військових влітку потрапила до прикордонників

Бірюков роз'яснив ситуацію з канадською допомогою для України
Юрий Бирюков
Фото: Униан

Радник президента з питань волонтерського руху Юрій Бірюков спростував заяву волонтера з руху "Народний тил" Георгія Туки про те, що перші дві партії форми для військових, яку передала Канада, зникли.

Про це він написав у своєму "Фейсбуці".

За його словами, Тука мав на увазі літаки, які доправили допомогу для військових ще влітку. Бірюков уточнив, що літаків було не два, а три.

"Вони йшли в МО, але якимось чином на етапі розподілу вклинився Литвин. Ну той, який прикордонником був. І вся допомога пішла до погранців. Документи вони в посольство Канади подали", - повідомив радник президента.

Літак, який доправив допомогу від Канади наприкінці листопада, був уже під контролем Міноборони та волонтерів, які співпрацюють із міністерством, додав Бірюков.

"Вантаж передано в 93-тю бригаду, в присутності представників посольства Канади", - повідомив він.

Крім того, за даними Бірюкова, 7 січня очікують прибуття перших двох кораблів з основним вантажем допомоги і десь 14-15 січня - третього.

"Ще очікують двох літаків із допомогою. Кожен черевик, кожна шкарпетка - під контролем волонтерів. Ця поставка не буде зараз передаватися у війська, а буде видана за новою хвилею мобілізації. Під нашим контролем. І відсебеньки... Якби в серпні все вкрали, то, напевно, канадці не продовжили б передачу нам вантажів", - підсумував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram