ГоловнаПолітика

Тимошенко закликала Савченко припинити голодування

Лідер "Батьківщини" боїться непоправного

Тимошенко закликала Савченко припинити голодування
Фото: Надано Іваном Крулько

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала українську льотчицю Надію Савченко припинити голодування.

"Сьогодні 22-й день, як у російській в'язниці голодує Надія Савченко... Медики знають, що зараз найкритичніші дні для здоров'я Надії. На жаль, з власного досвіду знаю про це і я. Будь-яке голодування, яке триває понад 21 день, завдає незворотної шкоди організму. Не хочеться про страшне, але лік іде не на дні - на години. І ми не знаємо, як там вона. Адвокатів не пускають до Надії з 31 грудня і навряд чи пустять до 12 січня", - сказано в заяві Тимошенко.

Вона закликала світових лідерів, глав держав-учасниць переговорів про припинення війни в Україні, а також Президента Петра Порошенка не відкладати питання звільнення Савченко до переговорів в Астані 15 січня.

"Також прошу про це голів держав і урядів країн Європейського Союзу, адже з 26 січня Надія Савченко набуде статусу члена Парламентської асамблеї Ради Європи. Активізуйте зусилля зараз - незважаючи на свята, незважаючи на графіки і плани! У нас дуже мало часу, щоб урятувати Надію..." - зазначила Тимошенко.

"Якщо світова спільнота змириться з тим, що Росія може тримати в заручниках українських громадян, то стане співучасником убивства героїні", - додала вона.

Нагадаємо, з 13 грудня Савченко голодує, вимагаючи звільнення з московського СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram