ГоловнаПолітика

"Вплив Ахметова в парламенті - мінімальний. Його немає", - Тарута

У парламенті є тільки вплив Дніпропетровської області

"Вплив Ахметова в парламенті - мінімальний. Його немає", - Тарута
Фото: Макс Левин

Позафракційний депутат Сергій Тарута в бесіді з LB.ua закликав звернути увагу на олігархів нової хвилі і переглянути активи "старих" олігархів.

"Хто такий олігарх - той, хто використовує насамперед політичний і трохи медійний ресурс для досягнення своїх бізнес-цілей. Насправді сьогодні вплив Ріната в парламенті мінімальний. Його нема. У нас є тільки вплив Дніпропетровської області.

Пінчук сьогодні олігарх чи ні? Ні, звісно. Зате з'явилися нові олігархи - від прокуратури, чиновники. Вони заробляють величезні гроші, але про це мало хто знає. З'явилися аграрні олігархи, які не менше інтегровані у владу. Призначаються свої міністри, через яких вибудовуються корупційні схеми. А рекапіталізація банків?

Усе ж перевернулося. І якщо сьогодні брати реальну вартість активів "старих олігархів", це все вимагає серйозного перегляду. Структура змінилася, а у сприйнятті народу все залишилося, як колись", - зазначив Тарута.

Додамо, що за списком Опозиційного блоку до Ради все ж потрапили кілька осіб, яких небезпідставно пов'язують з Рінатом Ахметовим. Не обійшлося в парламенті і без креатур Пінчука. Утім у нинішній політичній конфігурації говорити про їхній серйозний вплив і справді не випадає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram