ГоловнаПолітика

В СБУ пояснили, чому Паніну дозволили виїхати до Росії

Виявляється, у спецслужбі не захотіли "з придурком гратися"

В СБУ пояснили, чому Паніну дозволили виїхати до Росії

Начальник Головного слідчого управління СБУ Василя Вовк прокоментував ситуацію з порушенням кримінального провадження проти російського актора Олексія Паніна.

Активісти Євромайдану, які зловили Паніна 2 січня в Одесі, хотіли передати його СБУ, але співробітники спецслужби на виклик не з'явилися. Актора передали міліції, і незабаром він відлетів до Москви.

Сьогодні Вовк у своєму "Фейсбуці" повідомив, що СБУ 3 січня 2015 року відкрила кримінальне провадження щодо Паніна за частиною другою статті 110 Кримінального кодексу (повторне посягання на територіальну цілісність України). Причиною послужило відеозвернення Паніна, яке він записав у серпні 2014 року в Криму. У ньому він, зокрема, заявив, що росіяни "підуть в Одесу".

Вовка в ефірі одного з телеканалів попросили дати оцінку діям одеського управління СБУ. Представник спецслужби у відповідь заявив, що кримінальне провадження було порушено давно, однак до 3 січня воно розслідувалася за частиною першою статті 110 Кримінального кодексу.

"Провадження розслідувалася за частиною першою (статті 110 КК), за якою було проблематично йти до суду за санкцією на його арешт. Зараз ми перекваліфікували його злочин, і, враховуючи в тому числі резонанс події, яка сталася в Одесі, я думаю, що вже ми його не побачимо в Україні на довгі-довгі часи, і не думаю, що від цього постраждає наш народ", - зазначив начальник Головного слідчого управління СБУ.

"Підозра є, є постанова про розшук. Я думаю, що його затримувати можна було давно, але, розумієте, я впевнений, що судово-медична експертиза визнає його неосудним. Для чого з придурком гратися, за великим рахунком?" - також заявив Вовк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram