ГоловнаПолітика

СБУ порушила справу проти російського актора Паніна

Напередодні артиста затримали в Одесі, проте незабаром відпустили

СБУ порушила справу проти російського актора Паніна

СБУ 3 січня 2015 року порушила кримінальне провадження щодо російського актора Олексія Паніна за статтею повторне посягання на територіальну цілісність України.

Про це пише "Українська Правда" з посиланням на повідомлення в Facebook начальника Головного слідчого управління СБУ Василя Вовка.

"Під час досудового розслідування встановлено, що 12.08.2014 року громадянин Російської Федерації, російський актор, Панін Олексій В'ячеславович, 10.09.1977 р.н., перебуваючи на території України в Автономній Республіці Крим, публічно висловлювався про те, що АР Крим є російською територією, а також про необхідність розширення її кордонів до м. Одеса", - написав Вовк.

Артисту загрожує до 5 років позбавлення волі.

СБУ уточнює, що 12 серпня минулого року Панін поширив в мережі Інтернет відеосюжет з відповідним зверненням, "чим здійснював публічні заклики до вчинення дій, спрямованих на зміну меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також поєднаних з розпалюванням національної та релігійної ворожнечі".

Мова йде про відеозвернення на Youtube, в якому Олексій Панін заявив: "Ще рік тому, коли я сказав, що Крим - російський, мене мало не депортували з України. А тепер все змінилося, і ми йдемо в Крим!.. Хочу звернутися до пана Порошенка. Не розслабляйтеся, далі ми підемо в Одесу".

2 січня в Одесі активісти євромайданівської організації "Рада Громадської безпеки" затримали Олексія Паніна в ресторані і змусили вибачитися за антиукраїнські заяви. Після цього актора віддали правоохоронцям, проте вже вдень 3 січня Панін був у Москві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram