ГоловнаПолітика

В Одесу прибули нацгвардійці

Бійці Нацгвардії патрулюватимуть вулиці разом з ДАІ та ДСО

В Одесу в рамках антитерористичної операції прибули військовослужбовці Національної гвардії.

Фото: facebo7vladimir.shablienko

Як повідомила "Думская", військові КрАЗи заїхали мінімум двома колонами - з боку Таїрового і через селище Котовського - і зупинилися біля залізничного вокзалу.

Фото: facebook/vladimir.shablienko

У прес-службі одеської міліції повідомили, що озброєні автоматами нацгвардійці будуть проводити оперативне відпрацювання в місті.

Фото: facebook/vladimir.shablienko

"Вони патрулюватимуть вулиці спільно з міліцією, спецбатальйоном (колишній "Беркут"), ДСО, ДАІ й іншими силовиками", - додав керівник служби Володимир Шаблієнко.

Фото: facebook/vladimir.shablienko

Фото: facebook/vladimir.shablienko

Нагадаємо, оперативно-профілактичне відпрацювання в Одесі почалося після вибуху на Сегедській 27 грудня, під час якого загинув чоловік.

"З метою здійснення контролю за ситуацією на вулицях обласного центру буде спостерігатися значне пересування спеціального міліцейського та вантажного військового автотранспорту, екіпірованих людей з автоматичною зброєю. Запевняю, що законослухняним громадянам у цій ситуації боятися нічого - ці люди вийшли на вулиці, щоб захистити вас від терористичної загрози. Адже тільки протягом останнього місяця на території міста сталося п'ять терактів, останній з яких забрав людське життя", - заявив голова обласного управління внутрішніх справ Іван Катеринчук.

Під час несення служби співробітники міліції будуть зупиняти і перевіряти підозрілих осіб, оглядати особисті речі. Правоохоронці просять громадян поставитися з розумінням до цієї ситуації і допомагати.

"Звертаюся до всіх небайдужих громадян з проханням повідомляти будь-яку інформацію, що стосується пересування невстановленої техніки і груп людей, винайму житла або тимчасового поселення незнайомих осіб, які ведуть прихований спосіб життя і викликають у вас підозри. Ми оперативно відреагуємо на ваші повідомлення про виявлення підозрілих предметів у місцях роботи, проживання або масового скупчення людей. Для цього в Головному управлінні МВС України в Одеській області в цілодобовому режимі працюють "гарячі лінії": чергова частина - 779-40-61, оперативний штаб - 779-45-09", - зазначив Катеринчук.

Нагадаємо, протягом останніх місяців в Одесі скоєно низку терористичних актів. З вересня в місті було близько 10 вибухів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram