ГоловнаПолітика

Порошенко назвав боротьбу з корупцією одним із головних пріоритетів 2015-го

Влада не має права зволікати з початком роботи Антикорупційного бюро, наголосив президент

Порошенко назвав боротьбу з корупцією одним із головних пріоритетів 2015-го
Фото: president.gov.ua

Одним з головних пріоритетів 2015 року є принципова, послідовна й ефективна боротьба з корупцією.

Про це під час зустрічі з директором Європейського бюро боротьби із шахрайством Джованні Кесслером заявив президент Петро Порошенко.

"Одним із головних пріоритетів 2015 року є принципова, послідовна й ефективна боротьба з корупцією", - зазначив Порошенко, якого цитує його прес-служба.

При цьому він додав, що "покладає великі надії на досвід усіх обраних членів конкурсної комісії з обрання директора Національного антикорупційного бюро, як на визнаних авторитетів, яким вдасться визначити гідного фахівця в галузі протидії корупції".

Президент України також повідомив, що першу зустріч усіх членів комісії для обговорення можливої кандидатури на посаду директора бюро запланували ще перед Старим Новим роком. "Ми не маємо права зволікати із затвердженням директора і початком роботи Антикорупційного бюро", - зазначив президент.

Згідно з чинним законом, директор Національного антикорупційного бюро повинен розпочати роботу 24 січня 2015 року. Це також передбачено коаліційною угодою.

До складу цієї комісії увійшли дев'ять осіб, яких пропорційно обрано і делеговано від президента України, уряду та Верховної Ради: Рефат Чубаров, Євген Захаров, Ярослав Грицак, Йосип Зісельс, Олександра Яновська, Юрій Бутусов, Євген Нищук, Віктор Мусіяка і Джованні Кесслер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram