ГоловнаПолітика

Бойовики намагаються зірвати мирний план на Донбасі, - МЗС

Терористи навмисно обстрілюють позиції українських військових

Бойовики намагаються зірвати мирний план на Донбасі, - МЗС
Обстрелянная шахта <<Комсомолец Донбасса>>
Фото: www.dtek.com

Міністерство закордонних справ України констатує суттєве збільшення кількості обстрілів і провокацій з боку бойовиків на Донбасі і розглядає це як спробу зірвати план мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це йдеться в заяві МЗС, поширеній прес-службою відомства.

"За останній час суттєво збільшилась кількість обстрілів і провокацій з боку незаконних збройних формувань на Донбасі. Тільки за сьогодні (2 січня - ред.) зафіксовано тринадцать таких обстрілів в районі населених пунктів Дебальцеве, Гнутове, Новогригорівка, Троїцьке, Чорнухине, Майорськ, Кримське, а також Донецького аеропорту", - підкреслюють в МЗС.

Особливу стурбованість, наголошується в заяві, викликає те, що бойовики знову почали використовувати реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", артилерію і міномети.

У МЗС також звертають увагу, що такі провокації "підтримуваних з російського боку незаконних збройних формувань" відбуваються у дні наближення Різдва Христового.

"Розглядаємо ці дії як свідоме порушення мінських домовленостей і спроби поставити під загрозу ті зусилля, які сьогодні прикладає Україна та її міжнародні партнери для виконання Мирного плану президента України Петра Порошенка", - заявляють в МЗС України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram