ГоловнаПолітика

Турчинов звернувся в Нацраду з вимогою анулювати ліцензію "Інтеру"

Телеканал постійно нехтував інтересами України, нагадав секретар РНБО

Турчинов звернувся в Нацраду з вимогою анулювати ліцензію "Інтеру"
Фото: Макс Требухов

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов надіслав керівникові Наради з питань телебачення і радіомовлення листа з вимогою анулювати ліцензію на мовлення телеканалу "Інтер".

Документ оприлюднено на сайті РНБО.

За його словами, "Інтер" постійно нехтував інтересами України, однак трансляція телеканалом у новорічну ніч виступів російських артистів, які підтримують агресію проти України, стала останньою краплею.

"Звертаю Вашу увагу на діяльність вітчизняного телеканалу "Інтер", який у своїй програмній політиці постійно і відверто нехтує інтересами України. Яскравим прикладом цього стала трансляція в ніч з 31 грудня 2014 року на 1 січня 2015 року низькопробних виступів громадян Російської Федерації, які відкрито підтримують терористичну діяльність на Сході України, схвалюють протиправну агресивну політику нинішнього керівництва Кремля. З огляду на зазначене, враховуючи ст. 9 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", прошу негайно розглянути зазначену ситуацію і вжити у межах компетенції вичерпних заходів, зокрема анулювання ліцензії телеканалу "Інтер", - йдеться в листі.

Фото: СНБО

Фото: СНБО

Нагадаємо, скандал навколо "Інтеру" виник після того, як телеканал показав новорічний концерт за участю Йосипа Кобзона, Валерії та Олега Газманова, відомих своєю симпатією до бойовиків ДНР.

1 січня секретар РНБО Олександр Турчинов закликав Нацраду розглянути питання про позбавлення ліцензії телеканалу "Інтер".

У свою чергу телеканал "Інтер" заявив про тиск з боку окремих українських політиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram