ГоловнаПолітика

Глави МЗС України, Росії, Німеччини та Франції обговорили зустріч в Астані

Глави міністерств підкреслили необхідність якнайшвидшого скликання чергової зустрічі, додали в МЗС РФ

Глави МЗС України, Росії, Німеччини та Франції обговорили зустріч в Астані
Фото: скриншот с ютуба

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив з главами МЗС РФ, Німеччини та Франції Сергієм Лавровим, Франком-Вальтером Штайнмаєром і Лораном Фабіусом переговори з урегулювання ситуації на Донбасі, заплановані на 15 січня в Астані.

"Інформував Порошенка про телефонну розмову з міністрами в нормандському форматі. Всі за ефективну імплементацію Мінських домовленостей. Готуємо Астану", - написав Клімкін у Twitter.

Як повідомила прес-служба МЗС РФ, глави міністерств наголошують на необхідності якнайшвидшого скликання чергової зустрічі Контактної групи щодо Донбасу.

"Сторони продовжили обговорення шляхів сприяння процесу мирного врегулювання ситуації на Південному Сході України, в тому числі у рамках реалізації мінських домовленостей", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що у зв'язку з цим "наголошено на необхідності якнайшвидшого скликання чергової зустрічі Контактної групи".

Обговорювався також графік подальших консультацій у "нормандському форматі" на різних рівнях.

Нагадаємо, раніше сам Петро Порошенко заявив, що 15 січня він відвідає столицю Казахстану Астану, де відбудеться зустріч у нормандському форматі з лідерами Німеччини, Франції та РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram