ГоловнаПолітика

МЗС вимагає негайно повідомити про місце утримання викрадених Росією українців

Такі дії є грубим порушенням як прав українців, так і прав консульських посадових осіб, заявили у відомстві

МЗС вимагає негайно повідомити про місце утримання викрадених Росією українців
Фото: uk.wikipedia.org

Головне слідче управління Слідчого комітету РФ по Північно-Кавказькому федеральному округу відмовило в допуску консула Генконсульства України в Ростові-на-Дону на зустріч з утримуваними під вартою на території РФ українськими громадянами Н. Карпюком і С. Кліхом.

Про це йдеться в коментарі офіційного представника МЗС Євгена Перебийноса, повідомляє прес-служба МЗС.

В українському зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що такі дії є грубим порушенням як прав українців, так і прав консульських посадових осіб.

"Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони негайно надати інформацію про місце утримання громадян Н.Карпюка і С. Кліха і забезпечити безперешкодний допуск консульських посадових осіб України до українських громадян за місцем їх утримання, а також припинити практику застосування до них тортур", - зазначив представник МЗС.

Як повідомлялося, Слідчий комітет РФ усупереч ноті МЗС РФ не допустив українського консула до викраденого з України та вивезеного до Росії лідера Української національної асамблеї (УНА) Миколи Карпюка.

29 березня один із співголів "Правого сектору" Андрій Денисенко заявив про викрадення Карпюка спецслужбами Росії.

Нагадаємо, адвокат Марк Фейгін в інтерв’ю LB.ua говорив, що справа проти Карпюка стосується війни на Кавказі в 1994 році, в якій брали участь декілька представників УНА-УНСО, серед яких покійний Олександр Музичко і сам Карпюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram