ГоловнаПолітика

У БПП назвали справедливими багато претензій до держбюджету

Іншого шляху відновити співпрацю з міжнародними фінорганізаціями немає, упевнений Луценко

У БПП назвали справедливими багато претензій до держбюджету
Фото: Вадим Крутивус

Голосування за закони, які формують держбюджет на 2015 рік, завершили тритижневу роботу урядово-коаліційної команди.

Про це заявив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, інформує прес-служба політсили.

"Очевидні процедурні проблеми, насамперед були пов'язані з тим, що уряд було призначено лише кілька тижнів тому. Ще одна проблема - консерватизм старого (ну, дуже старого) апарату Кабінету Міністрів, який готував документи за калькою минулої епохи. П'ять фракцій коаліції вперто доводили, що бюджет можна наповнювати не урізанням соціальних пільг, освіти та медицини, а фіскальним перекриттям олігархічних потоків", - йдеться в повідомленні.

За словами Луценка, "підвищення акцизів, ренти і повноцінний контроль за трансферним ціноутворенням - довгоочікувана і правильна політика".

Більше того, додав він, коаліція змогла закласти низку потужних сигналів для підприємництва: "Скорочення податків і зниження ЄСВ ще не є реформою. Але це кроки у правильному напрямку до відновлення економічного життя".

"Багато справедливих претензій викликає голосування за напівфабрикат Держбюджету. Це - політичне рішення, яке 4 фракції коаліції взяли на себе. І питання зовсім не в бажанні поїхати на канікули: і я, і більшість депутатів нікуди за кордон не збираються. Просто часу на дебати не залишилося. Іншого шляху відновити співпрацю з необхідними для України міжнародними фінорганізаціями немає", - заявив лідер фракції БПП.

Тому, за словами Луценка, "критику сприймаємо". "Виправляти можливі помилки готові на марші. Дорогу здолає той, хто йде", - підкреслив він.

Нагадаємо, Верховна Рада рано-вранці в понеділок, 29 грудня, затвердила державний бюджет за основу і в цілому, не маючи точних показників доходів і витрат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram