ГоловнаПолітика

Порошенко: до введення воєнного стану все готове

Президент обіцяє швидку реакцію на наступ ворога

Порошенко: до введення воєнного стану все готове
Фото: стоп-кадр 112.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що в разі переходу ворога в наступ негайно буде введено воєнний стан.

"Воєнний стан буде введено без зволікань, тільки-но почнуться бойові дії... Тільки-но почнуться перші наступальні операції на лінії зіткнення. Ніхто не буде вагатися ні хвилини", - зазначив він.

"Два останні засідання РНБО присвячені тому, що готується спеціальний сценарій переведення економіки на військові рейки, уточнюються функції місцевої влади для функціонування в особливий період, і чіткий план, що робити, якщо відбудеться вихід із мирного процесу або продовження повномасштабної агресії. Воєнний стан буде введено негайно", - розповів президент.

"Зараз нас ніщо не стримує від ефективних дій, підготовлено плани для кожного керівника, кожного міністра, губернатора. Координуватиме РНБО. Усі правовстановлюючі документи для створення ставки верховного головнокомандувача її. Саме тому ми так наполегливо просили ухвалити бюджет. Ризики саме зараз залишаються досить високими. Відновлення боєздатності української армії для мене перший пріоритет", - зазначив Порошенко.

При цьому він виключає силове розв'язання конфлікту на Донбасі.

"Хто хоче під кулі - вперед", - зазначив Порошенко. За його словами, зіткнення з військовою потугою Росії загрожує катастрофою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram