ГоловнаПолітика

ВР призначила до комісії з АКБ директора Євробюро з питань боротьби з шахрайством

У комісію ввійшли також Євген Нищук і Віктор Мусіяка

ВР призначила до комісії з АКБ директора Євробюро з питань боротьби з шахрайством
Джованни Кесслер
Фото: http://www.rbc.ua

Верховна Рада заповнила свою квоту у складі конкурсної комісії, яка визначить кандидатів на пост глави Антикорупційного бюро.

За рішення призначити до комісії колишнього нардепа Віктора Мусіяки, екс-міністра культури Євгена Нищука та директора Європейського бюро з питань боротьби з шахрайством Джованні Кесслера віддали свої голоси 292 депутати.

Конкурсна комісія, згідно з законом про Національне антикорупційне бюро, складається з дев'яти осіб, по три з яких вибирають президент, Кабмін і Верховна Рада.

Президент і Кабмін уже свою квоту заповнили. Петро Порошенко призначив до складу комісії правозахисників Рефата Чубарова, Євгена Захарова та історика Ярослава Грицака. За квотою Кабміну до комісії увійшли правозахисник Йосип Зісельс, професор кафедри правосуддя КНУ імені Шевченка Олександра Яновська і головред інтернет-видання "Цензор" Юрій Бутусов.

Основне завдання конкурсної комісії - вибрати трьох кандидатів на посаду директора АКБ. Потім президент України запропонує одного з них на схвалення Верховної Ради. Якщо пропозицію президента відхилять, він подасть другого з цієї трійки і так далі. Якщо всі три кандидати не сподобаються Раді, конкурсна комісія муситиме провести повторний конкурс.

Антикорупційне бюро почне працювати через три місяці після публікації відповідного закону, тобто 14 січня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram