ГоловнаПолітика

У Мінську почалися переговори контактної групи

Зустріч проходить у закритому форматі

У Мінську почалися переговори контактної групи
Фото: EPA/UPG

У Мінську сьогодні почалися перемовини тристоронньої контактної групи з приводу мирного врегулювання на сході України. Про це повідомляє "Интерфакс".

Зустріч проходить у закритому режимі в Будинку прийомів МЗС Білорусі - в особняку на вулиці Фрунзе, 15.

На переговори прибула делегація ОБСЄ на чолі зі спеціальним представником Хайді Тальявіні, а також колишній президент України Леонід Кучма, посол Росії в Україні Михайло Зурабов, представники організацій бойовиків ДНР і ЛНР Денис Пушилін і Владислав Дейнего.

На зустрічі мають обговорити чотири блоки питань. Як повідомила Тальявіні, йтиметься про припинення вогню сторонами, відведення важкої техніки, обмін полоненими "всіх на всіх" і доставку гуманітарних вантажів на підконтрольні бойовикам території для запобігання гуманітарній катастрофі.

Зі свого боку міністр закордонних справ України Павло Клімкін напередодні заявив, що основне питання, яке обговорюватимуть на майбутній зустрічі, - це виконання попередніх мінських домовленостей.

Представник ЛНР Дейнего раніше заявив, що наполягатиме на включенні до порядку денного мінських переговорів обговорення закону про особливий статус Донбасу та амністії.

Домовленості про проведення засідання контактної групи в Мінську 24 і 26 грудня досягнуто під час телефонної розмови в понеділок між президентом Росії Володимиром Путіним, федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і президентом України Петром Порошенком. До цього зустріч переносили кілька разів, починаючи з 9 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram