ГоловнаПолітика

Ярош виступив за розширення повноважень РНБО

Поправки дозволяють координувати дії силових структур, вважає нардеп

Ярош виступив за розширення повноважень РНБО
Фото: Макс Левин

У цей час в умовах війни необхідна координація між державними силовими структурамі. Таку думку висловив позафракційний народний депутат, лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош у коментарі "Цензор.нет".

"Новий закон про Раду національної безпеки і оборони фактично створював в Україні ставку Верховного головнокомандувача для боротьби із зовнішньою агресією, відновлював територіальну цілісність і створював координаційний центр для належної боротьби з російською агресією. Законопроект пройшов наш комітет з національної безпеки і оборони, ухвалено рішення про підтримку цього закону. Тому зараз саботаж окремих народних депутатів, що цей закон не має під собою жодних підстав, недоречний", - сказав Ярош.

"Понад те, комітет з питань правової політики дійшов висновку, що закон про РНБО відповідає Конституції України, і будь-які розмови про його невідповідність положенням Основного Закону не відповідають дійсності. Тому я хотів би звернутися до всіх колег - депутатів з проханням підтримати цей законопроект в першу чергу для того, щоб належним чином вести війну з російським окупантом", - сказав Ярош.

Депутат також звертає увагу на те, що окремі депутати серед їхніх партнерів по коаліції висловлювали думки, що вони проти того, щоби надавати додаткові повноваження РНБО і її керівнику Олександру Турчинову.

"Я хотів би сказати, що в умовах важкої війни на Сході мова не йде ані персонально про Турчинова, ані про когось іншого. Мова йде про те, щоб люди, які перебуватимуть на цій посаді - секретаря РНБО - адекватно діяли, саме для того їм потрібні додаткові повноваження. Думаю, хлопці, які висловлюють критику, просто не зовсім розібралися, що потрібно для підвищення ефективності силових структур у країні, яка воює з Росією", - зазначив Ярош.

Нагадаємо, на пленарному засіданні у вівторок, 23 грудня, Верховна Рада не змогла ухвалити поправки до закону про РНБО і відправила проект на повторне друге читання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram