ГоловнаПолітика

Савченко: російські журналісти загинули від вогню сепаратистів

Здоров'я української льотчиці покращилося

Савченко: російські журналісти загинули від вогню сепаратистів
Фото: Скрин-шот с Hromadske.tv

Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко заявила, що російські журналісти Ігор Корнелюк та Антон Волошин, у загибелі яких її звинувачують у Росії, загинули від вогню сепаратистів.

Про це вона сказала у письмовому інтерв'ю УНІАН.

"Російські журналісти загинули від розриву мінометної міни. У тому бою мінометів з боку Збройних сил України не було. І мінометний вогонь я не вела, тим більше - по людях без зброї. Журналісти потрапили під вогонь своїх же сепаратистів. Тільки не з батальйону "Зоря", а "махновців" (як їх називають самі "ополченці" із "Зорі"). Це мені сказали "ополченці", коли я ще була в полоні у Луганську", - заявила Савченко.

Відповідаючи на запитання про умови утримання в московському СІЗО, Савченко сказала, що ставлення тюремників звичайне.

"В'язниця як в'язниця, ставлення - звичайне. Як я подала приклад своїм ставленням, так і вони почали до мене ставитися. До інших ув'язнених ставляться більш фамільярно і по-хамськи", - зазначила вона.

Савченко також повідомила, що її здоров'я покращилося.

Нагадаємо, Слідчий комітет Росії висунув Надії Савченко звинувачення в участі у вбивстві Корнелюка і Волошина. За наведенням Савченко нібито провели мінометний обстріл групи російських журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram