ГоловнаПолітика

Контактна група збереться в Мінську 24 і 26 грудня, - Порошенко

Такої домовленості було досягнуто під час телефонної розмови Порошенка з Ангелою Меркель, Франсуа Олландом і Володимиром Путіним

Переговори контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України в Мінську відбудуться в середу і п'ятницю.

Про це повідомив Президент України Петро Порошенко.

"Під час розмови в "Нормандському форматі" домовилися про зустріч Тристоронньої контактної групи в Мінську в середу і п'ятницю цього тижня", - написав Президент у Twitter.

Відповідної домовленості було досягнуто під час телефонної конференції між Порошенком і канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Президентом Франції Франсуа Олландом і Президентом Росії Володимиром Путіним, повідомляє прес-служба Президента України.

Співрозмовники погодилися з необхідністю виконувати всі пункти "мінських домовленостей", серед яких припинення вогню, вихід на лінію розмежування, яка закріплена в меморандумі від 19 вересня, відведення військ і важкого озброєння, а також якнайшвидше звільнення всіх заручників.

Президент підкреслив необхідність звільнення ув'язненого депутат Верховної Ради від фракції "Батьківщина" Надії Савченко.

Порошенко, Меркель, Олланд і Путін домовилися продовжити телефонні консультації через кілька днів.

Нагадаємо, що переговори контактної групи в Мінську мали відбутися минулого тижня, проте так і не відбулися.

Раніше заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий повідомив, що на черговій мінській зустрічі вирішуватимуть питання щодо відведення артилерійських систем, обміну заручників і доступу до гуманітарної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram