ГоловнаПолітика

"Свобода" відмовилася відповідати за дії Махніцького

Партія вирішила "зробити" колишнього в.о. генпрокурора людиною Президента

"Свобода" відмовилася відповідати за дії Махніцького
Фото: kvedomosti.com

Партія "Свобода" просить ЗМІ та громадських активістів не пов'язувати з нею колишнього в.о. генпрокурора Олега Махніцького.

Як йдеться в заяві партії, Махніцький уже 10 місяців як не член "Свободи", оскільки в лютому, під час призначення в ГПУ, зупинив своє членство в партії, а після відставки Махніцького в червні "Свобода" не поновлювала його членство.

"ВО "Свобода", безперечно, відповідає за дії своїх членів. Так само несе політичну відповідальність і за роботу у виконавчій гілці влади тих осіб, яких вона рекомендувала на посади. Тому в разі доведення фактів корупції або будь-яких злочинних дій висуванців від нашої політсили на посаді "Свобода" буде першою, хто вимагатиме жорсткого покарання для таких осіб, у тому числі й О. Махніцького. Але організація ніяк не може відповідати за нинішні дії осіб, які виключені з ВО "Свобода" або покинули лави об'єднання", - сказано в повідомленні.

При цьому у своїй заяві партія чотири рази акцентує увагу на тому, що зараз Махніцький - радник Президента.

Варто зазначити, що напередодні журналіст Юрій Бутусов із посиланням на "вельми високопоставлене джерело в прокуратурі" повідомив, що Махніцький отримав квартиру від Генпрокуратури площею 68 квадратних метрів.

Нещодавно стало відомо, що Махніцький захищає дисертацію в Одеській юридичній академії, президент якої - колишній регіонал Сергій Ківалов. У мережі з'явилися фото спільного проведення часу Махніцького та Ківалова. Нагадаємо, до призначення в.о. генпрокурора Махніцький був народним депутатом від "Свободи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram