ГоловнаПолітика

Канада вводить додаткові санкції проти Росії

Канада підтримуватиме українців, оскільки вони продовжують боротьбу проти режиму Путіна, заявив прем'єр

Канада вводить додаткові санкції проти Росії
Стивен Харпер
Фото: EPA/UPG

Канада оголосила про заборону на в'їзд для 20 російських і українських громадян, а також нові обмеження на експорт технологій у сфері розвідки нафти і санкції у фінансовій сфері.

Про це йдеться в заяві прем’єр-міністра Канади Стівена Гарпера, опублікованій на офіційному сайті прем'єра.

"Від початку конфлікту путінський режим постійно порушує територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України. Канада не визнаватиме незаконної окупації Криму та постійних провокаційних воєнних дій у східній Україні", - зазначив Харпер.

"Таким чином, ми черговий раз оголосили додаткові економічні санкції та заборону на в'їзд для російських і українських громадян. Ми також вводимо нові обмеження на експорт технологій, що використовуються в Росії для розвідки нафти та добувної промисловості, а також санкції у фінансовій сфері", - зазначив він.

За його словами, теперішні санкції вже чинять реальний економічний тиск на Росію з тим, щоб вона припинила агресію на території України.

"Канада буде надавати незмінну підтримку українському народу, оскільки він продовжує боротьбу за мир і свободу проти режиму Путіна. Ми готові прийняти подальші пропоновані заходи з нашими союзниками і партнерами, якщо це необхідно", - підкреслив Гарпер.

Нагадаємо, 18 грудня президент США Барак Обама підписав законопроект "Акт на підтримку України", що дозволяє йому вводити нові санкції проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram