ГоловнаПолітика

Порошенко зустрінеться з Лукашенком у день переговорів у Мінську

Президент Білорусі заявив, що Порошенкові потрібно домовлятися з ДНР і ЛНР

Порошенко зустрінеться з Лукашенком у день переговорів у Мінську
Фото: dyvys.in

Президент України Петро Порошенко зустрінеться з головою Білорусі Олександром Лукашенком у неділю, 21 грудня. На цей самий день призначено переговори тристоронньої контактної групи в Мінську.

"У неділю, швидше за все, ми зустрінемося з президентом України. Він учора подзвонив мені і попросив, щоб ми якось зустрілися, переговорили на деякі теми, та й я виявляв бажання, тому що нам є про що поговорити в цій ситуації", - цитує Лукашенка агентство "Белта".

"Судячи із цієї розмови, я зрозумів, що українське керівництво, зокрема президент України, абсолютно не є перешкодою для початку нового раунду переговорів у Мінську. Як він сказав, він чекає зараз на реакцію керівників Луганської та Донецької республік. Якщо там домовленості будуть, то найближчим часом вони можуть зібратися знову на цьому майданчику в Мінську, щоб продовжити діалог і подумати, в якому напрямку вони будуть рухатися", - сказав президент Білорусі.

Лукашенко наголосив, що найголовніше - це діалог. "Як би не було складно, я розумію і президента України, але іншого шляху, як сідати за стіл переговорів і вести діалог, ні він, ні керівники Донецька і Луганська не мають. Треба розмовляти. Все одно колись буде мир. Але не можна далі йти шляхом ескалації і загибелі ні в чому невинних людей", - вважає він.

Нагадаємо, що переговори контактної групи в Мінську мали пройти минулого тижня, проте так і не відбулися. 17 грудня Порошенко заявив, що їх призначено на 21 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram