ГоловнаПолітика

"Народний мер" Севастополя Чалий готував переворот у Криму з 2004 року

Громадянин Росії зараз очолює Законодавчі збори окупованого Севастополя

"Народний мер" Севастополя Чалий готував переворот у Криму з 2004 року
Фото: allcrimea.net

Голова Законодавчих зборів Севастополя Олексій Чалий зізнався журналістам, що готував приєднання Криму до Росії ще з 2004 року, але тоді ситуація "не сягнула такого екстриму".

Таку заяву Чалий зробив в інтерв'ю газеті "Невское время".

За словами Чалого, він не визнав приєднання Криму до України після розпаду СРСР, агітував колег не голосувати за незалежність країни на референдумі, а згодом вів активну сепаратистську діяльність, зокрема "активно готувався до майдану у відповідь".

"Потихеньку градус зростав: вони там розпалювали ситуацію - і ми тут у відповідь теж розпалювали", - заявив Чалий.

"Було вирішено, що ми воюємо. Це сталося в Австрії, де я дізнався про втечу Януковича. Мені стало зрозуміло: це шанс, якого не можна проґавити", - заявив "народний мер".

"Я багато років жовчю наливався, бачачи те, що творила Україна в Севастополі. А тут з'явилася довгоочікувана можливість усе повернути на круги своя. У цьому сенсі психологічно я був заздалегідь готовий і особливого вчинку з мого боку не було", - додав сепаратист.

Нагадаємо, після втечі екс-президента Віктора Януковича 23 лютого в Севастополі пройшов численний мітинг (10-15 тис. осіб), де натовп оголосив Чалого "народним мером" і під впливом його промови відмовився визнавати рішення Верховної Ради України та перераховувати податки до Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram