ГоловнаПолітика

Профільний комітет підтримав розширення повноважень РНБО

Верховній Раді рекомендували прийняти законопроект 1343

Профільний комітет підтримав розширення повноважень РНБО
Фото: www.dyvys.in

Комітет з питань нацбезпеки і оборони рекомендував Верховній Раді прийняти в цілому законопроект №1343 про розширення повноважень РНБО. Про це повідомляє прес-служба "Народного фронту".

До комітету надійшло 40 поправок, більшість з яких стосувалися функцій РНБО з координації та контролю, їх відхилили. Водночас члени комітету підтримали кілька редакційних правок.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що цим актом "пропонується привести норми чинного законодавства України у сфері національної безпеки і оборони у відповідність з Конституцією України, удосконалити правове забезпечення діяльності РНБО".

Проектом, зокрема, передбачається розширити компетенцію РНБО щодо таких повноважень, як прийняття рішення про невідкладні заходи в кризових ситуаціях, що загрожують національній безпеці України, а також координація і контроль діяльності органів виконавчої влади у сферах протидії корупції, забезпечення громадської безпеки та боротьби зі злочинністю тощо.

Також у чинний закон про РНБО вводиться положення про те, що його рішення, введені в дію указами Президента, є обов'язковими до виконання органами виконавчої влади. Крім того, апарат Ради національної безпеки і оборони України визначається юридичною особою.

Далі як зміни пропонується включати до складу РНБО, крім прем'єр-міністра, міністра оборони, голову СБУ, міністра внутрішніх справ, міністра закордонних справ, керівників інших центральних органів виконавчої влади, а також інших осіб, визначених Президентом України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram