ГоловнаПолітика

Порошенко вдячний Польщі за гумдопомогу для переселенців

Гуманітарний вантаж розподілять у Харківській області

Порошенко вдячний Польщі за гумдопомогу для переселенців
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вважає, що польська гуманітарна допомога для внутрішньо переміщених громадян України є проявом справжньої дружби.

Про це повідомляє прес-служба Президента за підсумками переговорів Порошенка з його польським колегою Броніславом Коморовським.

"Ми дуже вдячні Польщі за гуманітарну допомогу, яку вона надає українцям на Донбасі. Уже цими днями на Схід України надійдуть дві колони гуманітарного вантажу", - сказав Президент.

12 грудня посол Польщі в Україні Генрик Литвин повідомив, що за ініціативою уряду Польщі МЗС цієї країни від імені Карітас Польща (Caritas Polska), Польського Червоного Хреста і фонду "Польський центр міжнародної допомоги" має намір передати гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам у Харківській області. Йдеться, зокрема, про теплі речі, засоби гігієни та продукти харчування.

Одержувачами допомоги в Україні будуть партнерські організації, це: Карітас (Caritas Ukraina), Харківська обласна організація Товариства Червоного Хреста України, Громадська ініціатива допомоги переселенцям і біженцям "Станція Харків", Благодійні фонди "Країна понад усе" і "Єдина родина". Ці організації розподілять гумдопомогу між сім'ями переселенців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram