ГоловнаПолітика

Україні потрібна потужна армія, - Турчинов

Пріоритетом РНБО буде створення армії та резерву Збройних сил

Україні потрібна потужна армія, - Турчинов
Фото: Макс Левин

В Україні необхідно створити потужну армію і резерв Збройних сил. Про це сьогодні на брифінгу заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Незважаючи на економічні проблеми, ми повинні створити найпотужнішу армію Європи. Ми не маємо іншого виходу", - заявив Турчинов.

"В Україні необхідно створити потужний стотисячний резерв наших Збройних сил. Цей резерв буде закріплений за військовими частинами, і за потреби, за умов воєнного часу він негайно стане в лави і буде захищати нашу країну", - додав він, підкресливши, що тема резервної армії - це окреме питання, пріоритет РНБО.

Секретар РНБО також зазначив, що бойові дії в Україні припиняться тільки після звільнення всіх територій на півдні та сході.

"Наша війна закінчиться тільки тоді, коли буде звільнено всю територію України, включно з Автономною Республікою Крим", - заявив Турчинов.

"Незважаючи на економію всіх ресурсів, фінансів передусім, ми не можемо заощаджувати на наших Збройних силах, на нашій Національній гвардії, на нашій обороні", - додав секретар РНБО, зазначивши, що питання оборонного бюджету обговорять на засіданні РНБО в суботу.

Нагадаємо, раніше сьогодні Турчинов заявив, що Росія може розв'язати повномасштабну війну будь-якої миті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram