ГоловнаПолітика

Конфлікт на Донбасі буде вирішено тільки мирним шляхом, - Порошенко

Для Президента збереження суверенітету і відновлення територіальної цілісності України є надзвичайно важливим

Конфлікт на сході України буде подолано тільки мирним шляхом.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної заяви для преси з Верховним представником Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Федерікою Могеріні в Києві.

"У нас є спільна домовленість, що ми вирішуємо цей конфлікт лише на базі мого мирного плану, імплементованого в мінські домовленості, - мінський протокол від 5 вересня і мінський меморандум від 19 вересня", - сказав він.

Порошенко підкреслив, що збереження суверенітету і відновлення територіальної цілісності України для нього, як Президента, є надзвичайно важливим.

"І сьогодні я на зустрічі сказав, що ми обов'язково зможемо спільними зусиллями подолати ті виклики, які зараз стоять перед Україною", - сказав Президент.

У свою чергу Могеріні підкреслила, що ЄС наполягатиме на виконанні всіх пунктів мінських домовленостей.

"Ми обговорили конфлікт на сході України. Ми будемо залишатися на боці України. ЄС наполягатиме на тому, щоб було виконання всіх пунктів мінських домовленостей. Тільки так ми можемо досягти миру, суверенітету та територіальної цілісності. ЄС робитиме все можливе для того, щоб мінські домовленості було імплементовано", - підкреслила Могеріні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram