ГоловнаПолітика

ЄС допоможе Україні в проведенні реформ, - Могеріні

Могеріні побажала українцям залишатися об'єднаними і впроваджувати реформи

ЄС допоможе Україні в проведенні реформ, - Могеріні
Фото: EPA/UPG

Україна може розраховувати на допомогу Європейського Союзу у проведенні реформ.

Про це повідомила Верховний представник Євросоюзу з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні на брифінгу після зустрічі з Президентом України Петром Порошенком у Києві, передає РБК-Україна.

"Ви можете розраховувати на нас. Я передаю цей меседж прем'єрові та уряду, і я кажу всім українцям: залишайтеся об'єднаними, впроваджуйте реформи", - сказала вона.

Могеріні також підкреслила, що ЄС наполягатиме на виконанні всіх пунктів мінських домовленостей.

"Ми обговорили конфлікт на сході України. Ми будемо залишатися на боці України. ЄС наполягатиме на тому, щоб було виконання всіх пунктів мінських домовленостей. Тільки так ми можемо досягти миру, суверенітету та територіальної цілісності. ЄС робитиме все можливе для того, щоб мінські домовленості було імплементовано", - підкреслила Могеріні.

У свою чергу Президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що наступного тижня парламент підтримає закони, необхідні для проведення реформ у країні. 

"Є ряд реформ, які треба почати ще цього року. Я сподіваюся, що наступного тижня парламент підтримає ці реформи", - сказав Порошенко.

Він також додав, що основою для реформ стане його "Стратегія-2020".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram