ГоловнаПолітика

Кадиров зібрався на Донбас "знищувати шайтанів"

Керівник Чечні став фігурантом кримінальної справи в Україні

Кадиров зібрався на Донбас "знищувати шайтанів"
Фото: Предоставлено автором

Голова Чеченської Республіки Рамзан Кадиров заявив, що збирається відпроситися з посади і вирушити на Донбас "знищувати шайтанів". Про це він сказав телеканалу НТВ.

"Я маю намір попросити у президента, щоб він мене, так би мовити, відпустив з цієї посади, щоб піти на Донбас, захищати інтерес саме тих громадян, які сьогодні воюють там. Щоб саме ось таких, як цих шайтанів, ловити і знищувати, бо у них честі та совісті немає", - заявив Кадиров у відповідь на запитання, як він ставиться до порушеної в Україні кримінальної справи проти нього.

Нагадаємо, Служба безпеки України порушила справу за фактом погроз керівника Чечні Рамзана Кадирова на адресу народних депутатів Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука. Українські парламентарії некоректно прокоментували події в Грозному на початку грудня, коли там сталося зіткнення бойовиків з місцевою поліцією. Зокрема, нардеп від фракції "Народний фронт" Андрій Левус, спародіювавши заяви Росії щодо ситуації на Донбасі, закликав "кремлівську хунту почути чеченських ополченців".

У відповідь Кадиров доручив правоохоронним органам Чеченської республіки доставити Березу, Левуса і Мосійчука в Чечню, а Слідчий комітет Російської Федерації порушив проти них кримінальну справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram