ГоловнаПолітика

Над створенням єдиної патрульної служби в Україні працюватиме американець

Рональд Гленсор в минулому вже працював з українськими міліціонерами

Над створенням єдиної патрульної служби в Україні працюватиме американець
архив
Фото: Макс Требухов

Експериментом щодо створення в Україні єдиної патрульної служби мілиції керуватиме американець.

Про це Укрінформ повідомили в МВС України.

"Куратором експериментального проекту зі створення єдиної патрульної служби став відомий американський експерт в сфері правоохоронної діяльності Рональд Гленсор", - заявили у відомстві.

Відповідні домовленості між представниками МВС України та Департаменту юстиції США було досягнуто в рамках спільної реалізації Міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування (IСITAP). Рон Гленсор є старшим радником програми IСITAP і має досвід роботи з українськими міліціонерами.

"Він (Гленсор) вже вчив працівників міліції знаходити нестандартні підходи до вирішення стандартних проблем в роботі органів внутрішніх справ, спираючись на світовий досвід у цій сфері", - уточнили у відомстві.

Крім того, колишній поліцейський із США вже бував у Хмельницькій області, де проходить експеримент, і розповідав дільничним інспекторам про новітні методи роботи. Зараз він буде вчити працівників патрульної служби та дорожньо-патрульної служби ДАІ, яких об'єднали в єдиний підрозділ в експериментальному порядку.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Партія "Блок Петра Порошенка" запропонувала "Народному Фронту" і "Самопомічі" в коаліційній угоді коаліції кардинально реформувати МВС. Зокрема, систему МВС предлается кардинально перебудувати, і в її рамках створити Національну поліцію з такою структурою: поліція громадської безпеки (єдина патрульна служба і служба дільничних інспекторів), кримінальна поліція (оперативно-слідчі органи), підрозділи поліції спеціального призначення, судова поліція. При цьому пропонується провести повну переатестацію поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram