ГоловнаПолітика

Порошенко сподівається, що катастрофу "Боїнга" розслідують в першій половині 2015 року

Країни Заходу та Україна вважають, що літак збили проросійські сепаратисти

Порошенко сподівається, що катастрофу "Боїнга" розслідують в першій половині 2015 року
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко сподівається на оприлюднення даних про розслідування катастрофи Boeing у першій половині 2015 року.

Про це він заявив в інтерв'ю австралійському телеканалу ABC.

"Я дуже сподіваюся, що в першій половині наступного року результати буде опубліковано, що зробить необхідними негайні заходи з притягнення до відповідальності тих, хто скоїв цей напад", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що у фахівців, які займаються розслідуванням, уже є супутниковий знімок моменту запуску ракети земля-повітря, якою було збито малайзійський літак, з території Донецької області, підконтрольної бойовикам.

Нагадаємо, катастрофа Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. Країни Заходу та Україна вважають, що літак збили проросійські сепаратисти.

Голландські експерти підтвердили, що малайзійський "Боїнг" збили. За їхніми даними, лайнер "зруйнувався в повітрі, ймовірно, як наслідок структурного ушкодження, викликаного влученням у нього великої кількості високоенергетичних об'єктів".

Відомство не виявило ознак технічної несправності літака або помилки екіпажу. Згідно зі звітом, фактичною причиною катастрофи був вплив зовнішнього фактора.

Виходячи зі свідчень бортових самописців і даних диспетчерських служб, голландські експерти констатували, що рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур 17 липня виконувався в штатному режимі до 16:20:03 за Києвом, коли політ обірвався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram