ГоловнаПолітика

Порошенко виступив за позбавлення Росії права вето в Радбезі ООН

Президент вважає, що країни мусять розробити нову систему глобальної безпеки

Порошенко виступив за позбавлення Росії права вето в Радбезі ООН
Фото: www.president.gov.ua

У Російської Федерації потрібно забрати право вето в Радбезі ООН, оскільки вона є агресором.

Про це сказав Президент України Петро Порошенко під час свого візиту до Австралії, передає УНН з посиланням на телеканал АВС.

"Ми маємо бути абсолютно відвертими і прямими: конфлікт на сході України демонструє неефективність післявоєнної системи глобальної безпеки, в тому числі Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй. І таке відбувається, якщо один з постійних членів, який має право вето, є агресором. Ми мусимо розвивати нову систему, яка може зупинити розвиток цієї небезпеки в усьому світі", - сказав Порошенко.

Водночас Глава держави підкреслив, що зараз він готовий запропонувати зміни до Радбезу ООН, проте вкрай необхідно зняти право вето з Росії, яка є агресором.

"Я сумніваюся, що ми готові зараз, щоб публічно обговорити спосіб, як потрібно змінити Раду Безпеки. Напевно, ми маємо забрати право вето у постійного члена", - резюмував Президент.

Нагадаємо, раніше президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що має намір закликати ООН переглянути правила роботи Радбезу, щоб позбавити Москву права вето при розгляді питань щодо України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram